Bas Grolleman’s Blog

Place where I put my written thoughts, though I usually just make video’s these days

import_20080306t030352_thumb.jpgWe beginnen een beetje te wennen aan Amerika, chloor in het water en dingen als de drive-thru ATM (3 baans) beginnen normaal te lijken. Het weer is lekker, met af en toe wat regen, maar dat is niet zo erg, je zit toch constant binnen of in de auto. Helaas is er ook wat vervelends gebeurd, de IPOD touch is gevallen in de auto en raakte een metalen punt, helemaal kapot. Morgen post ik wel een foto van dit pijnlijke moment in onze vakantie.

import_20080305t184330_thumb.jpgDisney

Tja, Florida en dan niet Disney doen is een beetje vreemd, dus we zijn maar eens wezen kijken, het is in ieder geval enorm, maar het park is praktisch een kopie van wat je in Parijs vind, als je tenminste alle overige parken hier zoals Animal Kingdom en Epcot niet meerekent. We zijn maar 3 uurtjes in het park geweest, de shows gaan kijken met Xam erbij leek ons geen optie, en eten was standaard met een pak suiker. Het gezondste wat we konden vinden was fruit, banaan of sinaasappel.

import_20080305t184130_thumb.jpgWe zijn niet in veel attracties geweest, maar die paar die we gedaan hebben vond Xam geweldig, we zijn begonnen met It’s a small world, geen rij en lekker fout. Daarna heeft Xam z’n eerste achtbaan gehad in ToonTown en als laatste mocht hij zelf rijden in Futureland. Hij vond het volgens mij alleen leuker om niet te sturen omdat dan de auto rechtgetrokken word. Gevolg, flinke schok en Xam alle kanten op. Hij vond het prachtig, maar een fotootje van hem maken wordt zeer moeilijk.

Xam is ziek

Xam begon ergens na Disney warm te worden, lichte verhoging en erg moe, ziek, niet zo mooi maar gelukkig bleven we donderdag toch in het huisje, dus hij kon lekker veel TV kijken en slapen om bij te komen, hopelijk is hij vandaag iets beter, aangezien we z’n stuk moeten rijden. Ben wel even vitaminen gaan kopen voor hem, weinig kauw tabletten zoals in Nederland, alleen maar gummi beertjes en ik geloof dat er ergens vitaminen in zitten.

import_20080307t011104_thumb.jpgLekker gegeten

Goed, bijna alles is vet hier, gelukkig hebben we ondertussen wat ervaring opgedaan, we weten de roomkaas te vinden, normaal brood voor Xam en bagels voor ons.

Tevens heb ik een bistro gevonden, daar hebben we gisteren gegeten en dat was erg lekker. Eindelijk iets waarbij ik niet het gevoel had dat het recept een pak boter en suiker vereiste. Wel blijft het Amerikaans, want het was een enorme lap vlees, ik had een kleine ceasar salad erbij en Maaike kreeg helemaal geen groente. Hoe blijf je hier gezond?

Link naar de MySpace pagina van Kokopellis Bistro