Bas Grolleman’s Blog

Place where I put my written thoughts, though I usually just make video’s these days

import_20080307t212142_thumb.jpgNa onze lunch hebben we contact opgenomen met de Spring Valley School (Sudbury onderwijs school) in Tampa om eens te zien hoe een dergelijke school gedijd in deze contreien.

Na de gebruikelijke democratische stemming van leerlingen en leraren is daar besloten dat we langs mochten komen voor een bezoek aan de school. De school aldaar is net zoals de school in Amersfoort niet erg groot (25 leerlingen) en is gehuisvest in een oud woonhuis. We kregen om 2 uur een tour van 2 leerlingen (Corri en Haley beide 11 jaar oud). Corri is de dochter van een van de mede oprichters van de school (Kelly) en loopt daar al rond vanaf haar 1e jaar! De tour door het schooltje was geweldig, iedereen stond open voor het bezoek en de vele vragen van de “Dutch visitors”.

Alle lokalen zijn helemaal ingericht op de behoeften van de kinderen, en voor elk lokaal gelden duidelijke regels die door de kinderen zelf democratisch zijn samengesteld, de meeste lokalen zijn zelfs door de kinderen van deze school gepimpt. Buiten in het grasveld was een klein stukje grond afgezet omdat een moeder schildpad haar eieren daar had gelegd! Oh, en Bas heeft een Gekko (hagedis achttig beestje) gezien op de glijbaan!

De Kampanje (de Sudbury school in Amersfoort waar wij Xam naartoe willen laten gaan als hij 4 jaar wordt) was ook al bekend bij Kelly en ze dacht in 1e instantie dat ik een van de leraren van de school was aangezien daar ook een Maaike werkt. Alle leerlingen zijn waanzinnig enthousiast over de school en het soort onderwijs, wat mij weer een stukje meer vertrouwen geeft in de keuze voor dergelijk onderwijs.

Namens ons aan Spring Valley : Heel erg bedankt voor de tour en Keep up the good work!

(Meer lezen over Sudbury onderwijs klik dan op de link -> www.dekampanje.org )